Kesän 2017 kuulumiset

Keväästä on hypätty syksyyn ja eletään järvilohiuistelijan kulta-aikaa mutta kerrotaanpa ensin kesän kuulumiset. Järvilohen kesän rauhoituksen aikana jäi uistelureissut muutamaan auringonotto reissuun. Kaloja ei näillä reissuilla kotiviemisiksi ollut. Kuhia ei kesän aikana tullut yhtään, tosin ei varsinaisia kuhan pyynti reissujakaan ollut. Saimaalla tuli kyllä muuten aikaa vietettyä kun oltiin pariinkin otteeseen retkiveneilemässä, kolmen ja kuuden päivän setit. Näillä reissuilla pyörittiin Suur-Saimaan, Yöveden ja Luonterin vesillä. Maisemat olivat upeita ja kelitkin suosi.

Juhannuksen jälkeisellä viikolla tehtiin viidenpäivän isku Muonionjoelle merilohien kimppuun. Tarkempi kohde oli Kihlanki ja siellä hinkkasimme Naapankisaaren kylkeä ja kutusuvantoa. Iskussa oli mukana minun lisäksi Mika ”Haukkamies” Arponen jonka kanssa soudimme yhdellä veneellä. Toisessa veneessä mellasti Inkisen veljekset Jani ja Jonne. SaimaaFlyfishingistä mukana Janne ja Pentti. Odotukset ei lähtiessä ollut kovin korkealla kalojen suhteen, jokeen oli tänä vuonna noussut huomattavasti edellisvuosia vähemmän lohia. Onneksi Inkiset vetää lohet vaikka kaivosta ja pääsimme todistamaan läheltä parinkin lohen väsytystä. Ensin kahdeksan kilon lohi. Vielä samana iltana laskimme perätysten jokea alas ja tälläkin kertaa lohi valitsi veljesten vetämän Tullimiespellin. Hienon lohen Jani ja Jonne väsyttivät, painoa kalalla oli yli 15kg. Myös nuorisokenttä Janne ja Pentti saivat samalla laskulla kuuden kilon lohen. Meidän veneeseen ei lohia noussut reissun aikana. Jannen tekemä reissuvideo Youtubessa

Nyt viimein on pikkuhiljaa päästy järvilohen uisteluun tämän syksyn osalta, työt syyskuussa normaaliin tapaan on sotkenut harrastuksia. Joitakin pistoja Saimaalle on kuitenkin päässyt tekemään ja jokunen kalakin noussut.

Kuvagalleriassa reilusti lisää kuvia ja palataan tulevien reissujen osalta asiaan mahdollisimman nopeasti.

Vastaa

Sähköposti osoitetta ei julkaista.

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.