Tervetuloa!

Olet saapunut Jarkon uistelu sivuille. Kerron sivuillani uistelu harrastuksestani, pääosin keskityn järvilohen uisteluun Saimaalla.

Sivuilta löydät reissuraportteja, esittelen käyttämiäni varusteita ja paljon muuta. Näiden sivujen teko/ylläpito on yksi osa kalastus harrastustani. Useasti reissussa mukana on myös järjestelmäkamera, näitä reissukuvia löytyy kuvagalleriasta. Joskus myös intoudun virittämään actionkameran ja editoin videomateriaalista reissuvideoita, näitä löytyy jarkkonurmi.net Youtube kanavalta.

Toivottasti viihdyt sivuillani ja ota rohkeasti yhteyttä.

Sivusto esittely:

  • Reissuraportteihin kirjoittelen kuulumisiani
  • Kalustosivulla esittelen käyttämiäni uistelu varusteita. Tämä ei ole mikään kauppa eli en ole mitään myymässä!
  • Ennätyksistä löytyy tiedot suurimmista saamistani kaloista
  • Valokuvausta en ole kovin vakavasti harrastanut. Kuvia on kuitenkin kertynyt vuosien varrella paljon ja niistä olen parhaita koonnut kuvagalleriaan
  • Youtube kanavaltani löydät myös uisteluvideoita
  • Facebook ryhmä nimellä jarkkonurmi.net

Tekijän tarina:

Mie iteMorjens nimeni on Jarkko Nurmi ja synnyin vuonna -82, Etelä-Karjalaan Ruokolahdelle missä myös olen asunut tähän astisen kokoelämäni. Nykyisin asustelen Ruokolahden pienessä kylässä Oritlammella paritalossa.

Keväällä 2001 valmistuin sähköasentajaksi Imatran ammattikoulusta. Armeija kutsui seuraavan vuoden alusta 2002. Armeijan suoritin Imatralla Immollassa rajavartioston sissikomppaniassa. Armeijasta vapauduttuani olen ollut töissä Stora Enson kaukopään voimalaitoksella sähköasentajana. 2005 vuodesta olen kuulunut yhteen työpaikkani kalastusseuroista, Kaukopään kalamiehiin. Seuramme oma kalamaja sijaitsee Ruokolahdella Utulassa, Saimaan rannalla.

Pienestä pitäen on tullut vesistöt tutuiksi, onhan Saimaa ja lukuisia pienempiä järviä ympärillä lähes loputtomiin. Kalastuskin on kuulunut harrastuksiin pikku nassikasta lähtien monessa muodossa. kalastus into lienee periytynyt isänisuvun innokkailta kalastajilta. Nuorempana uistelut suuntautuivat lähivesille Ruokolahden haapavedelle. Ajokortti ja trailerin hankinta on kuitenkin mahdollistanut ”reviirin” laajentumisen.

Vuodesta 2004 lähtien on kalastus pääsääntöisesti keskittynyt uisteluun. Nykyisin kalastus keskittyy pääsääntöisesti järvilohen ja kuhan moottoriuisteluun. Nämä reissut suuntautuvat useimmiten Saimaan eteläisille vesille. Suur-Saimaalla kyläniemen ympäristössä on suurin riski törmätä minuun. Vene kulkee kyllä trailerilla pitkiäkin matkoja ja jo 100km säteellä löytyy paljon hyviä uistelukohteita. Esimerkiksi Pihlajaveden, Sulkavan ja Puumalan vesistöjä on tullut lohien perässä ”haravoitua” satoja tunteja.

Vieheiden suhteen minua voisi kutsua sekakäyttäjäksi, siiman jatkeena voi löytyä niin täkyraksi, vaappu sekä pelti/lusikka. Vaapuissa suosin käsityönä valmistettuja vaappuja.

Tässä lyhyt kuvaus allekirjoitaaneesta.

Jarkko Nurmi