Kuivapuku

Kuivapuku tai pelastuspuku millä nimellä sitä haluaa kutsua mutta ei kuitenkaan kelluntahaalari. Olisiko tämä se tärkein varuste uistelijalle? Eli kuivapukuhan on ainut vaate joka pitää sinut vedenvaraan joutuneena kuivana. Haalarihan ei itsessään kelluta vaan sen lisäksi on pidettävä pelastusliivejä tai joihinkin malleihin on ostettavissa kellukkeet haalarin yläosan sisäpuolelle.

Itsekkin hankin sen vasta keväällä 2015 ja toivon etten ikinä joudu tositoimissa sitä testaamaan. Päädyin hankkimaan Ursuitin Easy mallin, puku tuntui omaan käyttööni parhaalta, kokeiltuani paria muutakin Ursuitin mallia. Puku on kevyt eikä siinä ole kiinteitä saappaita vaan ns. sukat, joten voi käyttää mitä kenkiä itse haluaa. Croksit ovat olleet minun valinta kengiksi, jos meinaa varpaille vilu tulla niin on lisännyt sukkia jalkaan haalarin sisään.

Ei pelatuspuvusta varmaan yhtä mukavaa asustetta voi saada kuin ”normaali vaatteet”, aina kaula- ja rannemansetit hieman puristaa ja hikoiluttaa. Mansetteja ei kannata tietenkään liikaa leikata että pysyy vesi vielä haalarin ulkopuolella. Testimielessä olen käynyt kolme asteisessa vedessä lillumassa, hyvin pysyi kuivana ja tarkeni vedessä olla. Hankintahintana 1000€  voi kuullostaa kalliilta, täytyy kuitenkin muistaa  ettei ole ilmaisesta harrastuksesta muutenkaan kyse. Ja siinä vaiheessa kun syksyisessä Saimaassa tai meressä lilluu ei tuo tonni niin kova hinta hengensäilymisestä ole!

Kokemuksia Ursuit Easy pelastuspuvusta on nyt kertynyt yhden kauden ajan ja voin suositella lämpimästi. Puku on helppo käyttöinen ja mukava päällä. Lämpötilaa on helppo säätää kerrospukeutumisella joten puku sopii monelle kelille. Sadesäällä puvun ominaisuudet ovet parhaimmillaan kun vaatteet kestää kuivana.