Plaanarit

Veneen katolle on mittatilaustyönä tehty ”targakaari” kahdeksalle vavalle. Kaaren runko on 25mm hapikas putkea. Teline on kiinnitetty veneenkaton läpi pultatuilla 25mm hydrauliikkaputken kiinnikkeillä. Vapaputket on kiinnitetty myös samanlaisilla hydrauliikkaputken kiinnikkeillä runkoon. Vapaputket ovat halkaisijaltaan 38mm. Telineen päissä on n. 70cm pitkät putket plaanari naruille. Naru kulkee pylpyröiden kautta jotka vähentää narun kulumista.

Plaanarikelat ovat kiinnitettynä veneen takapystykaiteisiin. Kelat ovat tehty hajonneiden Big Jonin kelojen runkoon, hajoamisesta lisää alhaalla. Kelankehän osat ovat tehty ruostumattomasta materiaalista. Samalla parannettiin joitain Big Jon:in kelojen ominaisuuksia. Kahvaa siirrettiin hieman ulos kehältä jolloin saadaan lisää voimaa kelaukseen. Akselin päähän myös tehtiin kierteet ja asennettiin lukitus pultti. Nyt kelan kiristys ruuvia ei pysty avaamaan liikaa eikä lukitus ruuvi pääse itsestään irtoamaan kelauksen yhteydessä ja putoamaan.

Plaanari kelkkoina Järvirosvot. Kelkat ovat alumiiniset ja saa taitettua kasaan kuljetusta varten. Erittäin hyvin vetävät ja muuta ongelmaa ei ole ollut kuin merkkilippujen irtoaminen ja kun välillä muistaa vähän muttereita tiukata niin kelkat pysyvät hyvin kasassa.

Big Jon:in kelat olivat ihan toimivat niin kauan kunnes kelan sisälaita halkesi molemmista keloista. Kelat olivat muutaman vuoden normaalissa uistelu käytössä, saamatta mitään suurempia iskuja ym. Keloista molemmista halkesi kelan sisälaita.

Otettuani yhteyttä maahantuojaan, maahantuoja siirsi vastuun myyjä liikkeelle jolta sain seuraavan vastauksen

”pahoittelen pitkää vastausaikaa, mutta nyt asiaa on tässä mietitty ja tuollaiset lohkeamiset ovat aika outoja tapauksia kelojen suhteen. Johtuen kelojen iästä emme voi hoitaa niitä takuuseen, mutta tarjoamme uudet kehät hintaan 30 euroa / kpl”

En tilannut uusia kehiä vaan nyt on rakennettu itse sellaiset jotka kestäisivät myös normaalia käyttöä ja vaikka vähän kovempaakin.