Raksisalkku

Maaliskuussa 2008 rakentelin itselleni raksisalkun, raksiuistelu kärpäsen puraistua. Tutkiskelin ensin Internetissä muiden uistelijoiden ratkaisuja ja aloin suunnitella omaani. Päädyin hankkimaan alumiinisen asesalkun jonka sitten modifioisin käyttööni sopivaksi. Salkku on kooltaan 122×32 cm.

Salkku on näyttänyt kyntensä käytössä. Kun suunnitteli ja teki kerralla kunnollisen ei ole mitään parannettavaa tullut mieleen.

Ensi töiksi poistin salkun saranoista stoppari raudat, jotka estivät laukun kannen aukeamisen yli 90 asteen. Tämä siksi että kansi oli niin herkkä kaatumaan itsekseen kiinni. Ja koska kansi painoi niin paljon olisi se tehnyt rumaa jälkeä käsille jos ne olisivat jääneet väliin.

Seuraavaksi oli vuorossa alkuperäisten pehmusteiden poisto. Pehmusteiden alta paljastui sekä kannessa että pohjassa olleet kolme poikittaistukea.

Alkuperäinen suunnitelma oli laittaa salkkuun suoraan uusi ”telttapatja” pehmuste. Nyt jouduin tukirautojen takia rakentamaan välipohjan jotta saisin pohjan tasaiseksi. Tein ensin kuuden millin vanerista muutaman sentin levyisiä suikaleita jotka liimasin pohjalle jonka päälle sitten varsinainen pohja liimattiin samaisesta 6mm vanerista.

Raksitapseja varten rakensin salkun päihin kiinteät koukut joihin raksin peräkoukun kiinnitän. Raksitapsin toinen pää kiinnitetään nuppineulalla ”telttapatjaan”

Kun koukkujen kiinnitys rimat olivat valmiit liimasin vanereitten päälle 10mm:n ”telttapatjan”. Pehmusteen päälle ruuvasin sitten nämä koukkurimat.

Salkkuun laitoin vielä stoppari narut ja nyt salkku aukeaa noin 110 astetta, eikä näin kansi enää itsestään tule käsille. Salkku valmiina ottamaan raksitapseja vastaan.

Raksisalkun hinnaksi muodostui noin 150€

Asesalkku toimituksineen 95€

Vanerit sahautettuna 20€

Liimamassa 15€

Pehmuste (telttapatja) 10€

Kiinnitys koukut 5€