Vene

Hankin ensimmäisen oman veneeni kesällä 2007. Sitä ennen minulla oli kertynyt kokemuksia veneilystä isäni kalustolla. Jo pienestä pitäen tuli tutuksi isän kaksikymppisellä Evinrude:lla varustettu Buster. Tällä veneellä tuli ne ensi kokemukset uisteluun. Kesällä 2002 hankimme yhdessä uuden MV-marinin 5400, avoveneen jossa oli perässä 90hv:n Mercury. Alun perin huvikäyttöön hankittu cruisailu vene muuttui uisteluinnostuksen uudelleen puraisemana, pikku hiljaa täysveriseksi uisteluveneeksi. Ja kun vesillä uisteluun käytetty aika vain lisääntyi ja kausikin alkoi venyä jo pitkälle syksyyn, tuli ajankohtaiseksi hankkia katettu vene. Lähes heti tutkittuani eri vene malleja tuli selväksi että haluan niin sanotun cabiini veneen. Eli ei pressuja vaan kiinteä takaseinä, jolloin veneeseen muodostuu erillinen hytti ja avoin takatila. Erimalleista valinta lopulta osui Belmar CA 575 malliin.

Belmar on vuosimallia -87 ja perässä on vuoden 2001 115hv:n Mercury. Kun uusi vene oli hankittu, oli aika päästä eroon MV-mariinista. Kahden veneen loukussa emme olleet viikkoakaan. Kun hinnan laittaa käytetyn mukaiseksi, pääsee siitä myös eroon. Vanhasta ja uudesta veneestä vaihdettiin ristiin trailerit, karttaplotterit sekä kaikuluotaimet. Heinäkuussa tuli uisteluihin kuukauden tauko kun uutta venettä varusteltiin uistelukäyttöön sopivaksi. Kaikuluotaimen ja karttaplotterin asensin ohjauspulpetin etureunaan jossa niitä on helppo käyttää. Näistä laitteista lisää kalustosivun muissa osioissa. Katolle teetätin teräksisen kahdeksan vavan targakaaren. Lisäksi katolla olleeseen lasikuituiseen targaan on upotettu seitsemälle vavalle telineet, lähinnä vapojen vesillä kuljetusta varten ja saa ylimääräiset vavat pois tieltä.

Takiloille rakennettiin takaosan kaiteisiin telineet. Veneen sisustaa uusittiin ja rakensin veneen sähköt uusiksi. Sähköjen uusinnan yhteydessä siirsin akut veneen takanurkasta, veneen keulaan ja keskelle venettä. Veneessä oli hankittaessa Wallaksen liesi, puhallinkannella varustettuna. Liesi myyntiin ja tilalle hankin Wallaksen 1800 valopetroli lämmittimen, josta myös lisää kaluston lämmitin sivulta. Lieden poisto antoi myös lisää pöytätilaa jota ei tämän kokoisessa veneessä ole ikinä liikaa.

Elokuun puolella alkoi vene olla käyttö valmiina, pari koeajo reissua tuli ajeltua kesälomalla ja hyvin toimi. Mutta kun sitten lähdimme kesälomalla ajelemaan kohti Puumalaa, hyytyi moottori jo matkan alku päähän. Naapurin hinasi meidät takaisin rantaan ja vene trailerilla kotipihaan. Ei tarvinnut konetta kauan tutkia kun selvisi että kone oli imaissut tankista vettä. Tämän hässäkän yhteydessä vaihtui veneessä olleet kaksi auton muovitankkia, yhdeksi rosteri tankiksi. Nykyisen kiintotankin koko on 85 litraa jolla tekee hyvin parinpäivän uistelu reissuja. Tankkaus piste on veneen ulkopuolella joten veneen sisätiloissa ei tarvitse bensan kanssa puljata.

Veneen hytti antaa hyvän suojan syksyisille uistelureissuille. Veneessä on tullut yövyttyäkin useita öitä joten vene sopii myös retkikäyttöön kahdelle, tietyin varauksin. Veneessä ei ole WC:tä eikä pentteriä. Ruokaa olen hyvässä säässä valmistanut kaasu trangialla veneessäkin mutta huonommalla kelillä on syytä mennä vaikka johonkin Saimaan upeista retkisatamista.

Takana avointa tilaa saisi toki olla enemmän vaikka nykyiselläkin on toimeen tultu. Takatilaa ei voi edes verrata esim. Yamarin 59C takatilaan jossa voisi vaikka tanssit järjestää Belmariin verrattuna.

Uistelu vauhdilla veneen kulun toivoisi vasta-aallokkoon ajettaessa olevan suorempaa. Myös aikaisempaan avoveneeseen yllätti veneen hytin tuulipinnan vaikutus veneen kulkuun tuulisella säällä. Varsinkin rantautuessa ja uistellessa kova tuulenpuuska vaikuttaa nopeasti veneen kulkusuuntaan. Tässä onneksi auttaa aikaisemman omistajan asentama kaksipiste hydrauliohjaus, joista toinen sijaitsee veneen takaosassa. Suunnitelmissa olisi vielä hankkia autopilotti helpottamaan yksin uistelua. Vene on melko ”kova” ajettava aallokossa koska veneen V-pohja ei ole kovin jyrkkä mutta tämä taas lisää veneen vakautta.

  • 2010 Kesälomalla alkoi Belmariin kertyä vettä, uistellessa vähemmän ja matka-ajossa hieman enemmän. Telakalla todettiin veneen pohjan vaurioituneen kölinkohdalta noin puolen metrin matkalta. Pohjaa hiottiin reilusti ja lasikuitua laminoitiin kölin alueelle ammattilaisen avustuksella lähes koko veneen matkalle. Samalla kun vene oli telakalla vahvistettiin myös perälautaa. Kuvia remontista
  • 2011 Kesällä veneen hydrauliohjaus alkoi temppuilla. Viaksi paikallistettiin etummaisen ratin/pumpun kaksi palautusjousta jotka olivat katkennet. Pienistä jousista suuri harmi. Jouset kuitenkin maahantuojalta seuraavaksi päiväksi ja ongelma korjaantui nopeasti. Jousien kuva.
  • 2013 Syksyllä hydrauliohjauksen sylinteri alkoi tihkua öljyä, keväällä 2014 uusi sylinteri sai paikan moottorikaivosta. Sylinterin kuva
  • 2015 Keväällä veneeseen veihdettiin ikkunoiden tiivisteet ja hieman sisustaa päivitettiin, Kuvia remontista
  • 2016 Jälleen vaihdettu yksi hydrauliohjauksen palautusjousi. Juttua remontista

Moottori

Moottorina on siis vuoden 2001 EFI Mercury. Nelitahtisessa ruisku koneessa hevosvoimia on 115. Veneen huippu nopeus nykyisellä moottorilla on 65km/h, paras matkavauhti asettuu 40–50 km:iin tunnissa. Polttoaineen kulutus matkavauhtia ajettaessa on hieman vajaa 20 litraa tunnissa ja uistellessa 2-3 litraa tunnissa. Isolla nelitahdilla uistelu kyllä onnistuu hyvin, varsinkin jarrulevyn hankinnan jälkeen on tuulisella säällä jäänyt kaasun jatkuva säätäminen pois.

  • 2007 kone sammui muutamia kertoja kesken uistelun. Viaksi selvisi koneen sisälle päässyt vesi, vesi pääsi kopan toisen puolen tiivisteen puuttumisen takia. Tiiviste oli varmaan jo kadonnut aikaisemmin kesällä mutta vika ilmeni vasta syksyn sateilla.
  • 2012 Trimmin releyksikkö hajosi
  • 2015 syksyllä ensikertaa kone jätti vesille ja ei auttanut kuin kaverin hinauksella rantaan. Parin päivän päästä kone oli jo toiminta kunnossa kiitos Imatran Huolto Centerin nopean palvelun ei uisteluun suurempaa taukoa syntynyt. Vikana oli huono kontakti sähköpuolella.